Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Door Cornelis

Eenvoudig snurken - Is het een probleem?

Wanneer iemand die snurkt ontdekt dat hij geen obstructieve slaapapneu (OSA) heeft en gewoon zwaar snurkt, kan het resulterende gevoel begrijpelijkerwijs een grote opluchting zijn.

Voor sommige patiënten is frustratie en niet opluchting echter de dominante emotie. Ze blijven alleen in het omgaan met de complexe problemen die worden veroorzaakt door hun eenvoudige snurken, zoals hun vrouw die in een andere kamer slaapt of niet in staat is om met vrienden op een caravankampeertocht te gaan. Ze willen advies.

Snurken en obstructieve slaapapneu (OSA) zijn aandoeningen die overeenkomsten vertonen, maar enkele verschillen hebben. Beide kunnen worden veroorzaakt of verergerd door factoren zoals obesitas, veroudering of een grote tong en amandelen. Zowel snurken als OSA kunnen negatieve effecten hebben op de gezondheid van een persoon, waaronder een verminderde slaapkwaliteit en slaperigheid overdag veroorzaken, evenals gewichtstoename, snellere huidveroudering en geheugenverlies. Deze aandoeningen kunnen ook leiden tot een groter risico op ernstige aandoeningen zoals een hartaanval, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes en bepaalde vormen van kanker.


Historisch gezien zijn er al lang bestaande huismiddeltjes voor eenvoudig snurken (ook bekend als primair of goedaardig snurken) die slaapprofessionals altijd hebben aanbevolen, zoals gewichtsverlies, het beperken van de nachtelijke alcoholconsumptie, en deze bestaan ​​nog steeds.

Het medische gezichtspunt is nu echter overgegaan om het gebruik van gemakkelijke en goedkope methoden voor het voorkomen van snurken aan te bevelen, zoals het gebruik van een oraal apparaat tijdens het slapen 's nachts. Dit helpt snurkers en bedpartners van snurkers hun slaap aanzienlijk te verbeteren en brengt ook belangrijke gezondheidsresultaten met zich mee. Deze werken ook voor degenen die lijden aan OSA.

Snurkoplossingen zijn vergelijkbaar met apneu-oplossingen. Alles wat de vernauwde luchtweg opent, zal helpen.

Goede slaap is de sleutel tot een goede gezondheid en in het VK hebben we deze week de slaap gevierd en de meesten van ons hebben er genoeg van gekregen, maar er zijn meer dan 20 miljoen van ons in het VK die last hebben van snurken en dat zijn de miljoenen niet meegeteld die last hebben van snurken van iemand anders.


Hoewel het een veelvoorkomende aandoening is, heeft de National Stop Snurken Week tot doel het bewustzijn te vergroten over de impact die slaaptekort kan hebben op het menselijk lichaam en de algemene gezondheid. Voor velen van ons is een goede nachtrust iets dat we ons alleen maar kunnen wensen, maar dat eigenlijk van vitaal belang is voor onze gezondheid.

Uit een Omnibus-onderzoek dat in 2015 werd uitgevoerd, bleek dat meer dan 45% van zowel snurkers als hun partners een matige of slechte slaapkwaliteit heeft, terwijl 63% van de mensen uit niet-snurkende gezinnen een goede of uitstekende slaapkwaliteit heeft.

Partners van snurkers worden 's nachts vaker wakker (49% partner versus 31% snurker), voelen zich vermoeider (46% partner versus 33% snurker) en zijn ongelukkiger (18% partner versus 12% snurker) dan de snurker. De meeste snurkers (43%) zeggen dat ze proberen niet te snurken, maar 20% geeft toe in een aparte slaapkamer te slapen te slapen.

Uit het onderzoek bleek dat 64% van de Amerikaanse huishoudens nu te maken heeft met minstens één snurker en dat 50% daardoor slaapt.

De effecten van slecht slapen worden verergerd doordat 18% gedwongen wordt om in aparte bedden te slapen. In het Verenigd Koninkrijk is dit cijfer omhooggeschoten tot 34% van de mensen met snurkende partners, waarbij 38% van de vrouwen aandringt op aparte kamers.

Voor stellen die last hebben van het snurken van hun partners, winnen mannen door te genieten van een betere slaapkwaliteit dan vrouwen (15% versus 9%). Vrouwen daarentegen rapporteerden een slechtere slaapkwaliteit vanwege het snurken van een partner (23% versus 16%).

De beschikbare oplossing is snel, goedkoop en essentieel voor uw gezondheid, dus bekijk de door de NHS aanbevolen orale hulpmiddelen die door SleepPro worden geleverd en in hun laboratoria in het VK worden gemaakt. Na uitgebreide tests beveelt de NHS SleepPro aan als het eerste apparaat om te kiezen voor de preventie van zowel snurken als obstructieve slaapapneu.

 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking