Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Hoe kunnen we u vandaag helpen?

Kijk hier of u vraag ertussen staat, zo niet mail ons gerust.
Wij reageren zo snel mogelijk.

VEEL GESTELDE VRAGEN AAN SLEEPPRO

Hoe werken de SleepPro stop snurken producten?

De meest voorkomende oorzaak van snurken is dat er tijdens het slapen een gedeeltelijke vernauwing optreedt van de luchtwegen. De lucht die de vernauwde luchtwegen passeert, veroorzaakt tijdens het ademhalen trillingen van het gehemelte.

De SleepPro anti-snurkbeugels duwen de kaak naar voren, hetgeen de luchtweg opent en het gehemelte wat strakker trekt. Daarmee worden trillingen voorkomen, zodat onze klanten beter kunnen slapen zonder te snurken.

 

SleepPro-snurkbeugels werken voor de meeste mensen, hoewel er soms nog wat aanpassingen moeten worden gedaan om de pasvorm goed te krijgen  (zie hiervoor het gedeelte over het oplossen van problemen). Het beste is om het gewoon uit te proberen. Veel gebruikers ondervinden helemaal geen problemen, terwijl sommige gebruikers eerst moeten wennen en aanpassingen moeten doen om het mondstuk goed passend te krijgen.

Dit is waarom we onze klanten adviseren om eerst de goedkopere versie uit te proberen, zoals een SleepPro Easifit Standaard. Een SleepPro Custom Snurkbeugel op maat is namelijk kostbaarder, omdat het mondstuk speciaal op maat gemaakt wordt.  

 

Welk SleepPro product is het best voor mij?

Prijs:

Een SleepPro Easifit Standaard is aanzienlijk goedkoper dan een op maat gemaakte SleepPro Custom.

Pasvorm:

De SleepPro Easifit Standaard werkt met een zogenaamd "boil-and-bite"-mondstuk, wat betekent dat je een thermo-plastic mal in heet water doet en er vervolgens in bijt. Zo neemt het plastic de vorm van uw tanden aan, maar het mondstuk is niet specifiek op uw tanden afgestemd. De SleepPro Custom Snurkbeugel op maat  is handgemaakt in een laboratorium met behulp van een tandheelkundige gebitsafdrukkit. Het mondstuk is gemaakt met een perfecte afdruk van uw tanden, zodat het beter past.

Maat:

De SleepPro Custom Snurkbeugel op maat is dunner en minder groot en door de betere pasvorm bent u zich er minder bewust van dat u hem draagt.

Grip:

De SleepPro Easifit Standaard grijpt zich met name vast aan de voortanden, terwijl de Custom alle tanden omklemt. Dit komt de pasvorm ten goede wanneer u slaapt.

 

Nee, maar het wordt zeker aangeraden, omdat een kinband het mondstuk op zijn plaats houdt. Uw mond blijft gesloten, hetgeen het snurken drastisch vermindert omdat u gedwongen wordt om door de neus te ademen.

 

Gebruik, verzorgen en schoonmaken van SleepPro snurkbeugels.

De SleepPro Easifit Standaard en de SleepPro Custom Snurkbeugel op maat zijn gemaakt van hetzelfde materiaal en kunnen dus op dezelfde wijze worden gereinigd. Na het gebruik van uw SleepPro kunt u deze grondig reinigen in schoon water, eventueel met een gebitsborstel om al het vuil uit de tandafdruk van het mondstuk goed te kunnen verwijderen. Gebruik echter geen tandpasta om uw SleepPro schoon te maken. Dit zal het materiaal namelijk kunnen beschadigen en geeft een grotere kans op vlekken. Kort weken in mondwater of een gebitsreiniger is voldoende om het mondstuk schoon te houden, maar zorg er wel voor dat u de juiste producten gebruikt. Sommige producten kunnen het materiaal aantasten en de levensduur verkorten.

In onze webshop verkopen we tevens speciale bruistabletten, die uw SleepPro mondstuk fris en schoon houden zonder het materiaal aan te tasten. Onze bruistabletten zijn uitvoerig getest en tasten, in tegenstelling tot veel andere producten, uw mondstuk niet aan.

 

Er zijn veel factoren die de levensverwachting van uw SleepPro kunnen beïnvloeden. Of u gedurende de nacht last heeft van knarsentanden, hoe schoon u het mondstuk houdt en ook hoe u het bewaart. We hebben klanten die om de zes maanden een mondstuk kopen en anderen die eens in de twee jaar terugkomen.

 

U kunt de SleepPro zo vaak opnieuw vormen als u wilt, maar let op na de vierde of de vijfde keer zal u merken dat het materiaal zich minder goed laat aanpassen.

 

Sommige mensen kunnen het mondstuk de hele nacht zonder problemen dragen, terwijl anderen merken dat ze het slechts een deel van de nacht kunnen dragen. Dit komt niet vaak voor, maar mocht dit het geval zijn probeer dan probeer dan uw sleepPro opnieuw te verwarmen en opnieuw te monteren voor een betere pasvorm.

U kunt ook de SleepPro Custom proberen. Deze worden gemaakt met behulp van een tandheelkundige gebitsafdrukkit die een bijna perfecte pasvorm biedt voor uw gebit. Met de Custom variant heeft u ook minder kans dat het het mondstuk tijdens de slaap uit uw mond valt. Bovendien zijn ze ook comfortabeler.

Er zijn mensen de het lastig vinden om te slapen met een mondstuk in. Als dat voor u ook geldt, dan is het misschien geruststellend om te weten dat de meeste mensen na verloop van tijd wennen aan het dragen van het mondstuk.

 

Dit is een veelvoorkomend gevoel. Hoewel het voor sommige mensen even kan duren voordat ze hieraan wennen, zal u merken dat uw kaak vrij snel weer op zijn plaats gaat staan kort nadat u het mondstuk heeft verwijderd. Hoe langer u een mondstuk gebruikt, hoe meer u gewend zal raken aan dit gevoel.

 

Als dit gebeurt dan moet u stoppen met het gebruik van de snurkbeugel en overwegen uw tandarts te raadplegen. Hij of zij kan u advies geven over wat u het beste kan doen. Het kan zijn dat uw verstandskiezen ervoor zorgen dat u de kaak niet naar voren kunt duwen, hetgeen er indirect voor kan zorgen dat het snurken wordt verergerd. Misschien wilt u de voor- en nadelen van het verwijderen van uw verstandskiezen tegen elkaar afwegen.

 

Als u een SleepPro Easifit Standaard Snurkbeugel in te warm water legt, wordt deze erg stroef en ondraagbaar. U zal het mondstuk moeten vervangen. Het is het vermelden waard dat het mondstuk altijd wat van zijn zachtheid verliest wanneer het in warm water wordt gelegd - zelfs op de juiste temperatuur. De SleepPro Custom Snurkbeugel op Maat is daarentegen in vergelijk heel soepel.

 

PROBLEEMOPLOSSING VOOR UW SNURKBEUGEL

Gebruikelijke oplossingen voor niet-werkende SleepPro’s

Als uw SleepPro de eerste keer niet werkt, geef dan niet meteen de hoop op. Er zijn verschillende dingen die gedaan kunnen worden. Als u een SleepPro geprobeerd heeft en het werkte tegen het snurken, al was het maar voor een paar minuten, dan is dit een goed teken. De snurkbeugel heeft aangetoond dat als u de kaak een stukje naar voren duwt, het snurken stopt. Als het maar heel even werkt en het verbetert niet, of als het niet comfortabel is, zou u een op maat gemaakte SleepPro kunnen kopen.

Hieronder vindt u een aantal veelvoorkomende problemen en oplossingen die wellicht helpen de SleepPro zijn werk zo optimaal mogelijk te kunnen laten doen.

 

Oorzaak

Uw kaak wordt wellicht niet ver genoeg naar voren geduwd.

Oplossing

Vorm het mondstuk opnieuw, maar dit keer met uw kaak wat verder naar voren. Let op: Het verder naar voren duwen van de kaak vermindert snurken, maar zal wel minder comfortabel zijn. Probeer een positie te vinden waarbij uw kaak ver genoeg naar voren staat om effectief te zijn tegen het snurken, maar niet zo ver dat het u ongemak oplevert.

 

Oorzaak

Uw kaak glijdt uit het mondstuk. Dit is een veelvoorkomend probleem met “boil-and-bite”-apparaten.

Oplossing

1. Verwarm opnieuw en maak een nieuwe afdruk

2. Zuig al het speeksel eruit, vooral wanneer u het apparaat voor het eerst gebruikt.

3. Investeer in een op maat gemaakt mondstuk. Dit zal een betere grip geven.

Oorzaak
Uw mondstuk is wellicht uitgerekt.

Oplossing
Maak een nieuwe afdruk met de “boil-and-bite”-techniek, koop een nieuwe snurkbeugel of ga voor een op maat gemaakt uitvoering.

 

Oorzaak

Uw kaak wordt wellicht teveel naar voren geduwd.

Oplossing

Maak een nieuwe afdruk met de “boil-and-bite”-techniek, maar met uw kaak niet zo ver naar voren.

 

Oorzaak

Veel mensen ervaren dit als ze net beginnen met het gebruik van een SleepPro.

Een SleepPro (Easifit uitvoeringen) zorgt ervoor dat de druk van de kaak verplaatst naar de voortanden. Maar het kan ook worden veroorzaakt door uw kaak die te ver naar voren is geduwd.

Oplossing

De meeste mensen ervaren dat de pijn overgaat na gebruik van een aantal weken. U kan eventueel proberen een nieuwe afdruk te maken met de “boil-and-bite”-techniek, maar met uw kaak niet zo ver naar voren. Als het probleem zich blijft voordoen, overweeg dan om over te gaan op een SleepPro Custom Snurkbeugel op Maat. Deze verdeelt de druk gelijkmatiger.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER KNARSBITJES

De meeste knarsbitjes zijn gemaakt van EVA. De chemische details en productveiligheid zijn hier te vinden https://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene-vinyl_acetate

Er zijn geen klinische gegevens gevonden die wijzen op de effecten van het binnenkrijgen van microplastic deeltjes door het verslijten van een knarsbitje, maar je kunt ervan uitgaan dat het langdurige gebruik ervan in de tandheelkundige arena en het gebrek aan bijwerkingen dat gemeld wordt, wijzen op een verwaarloosbaar risiconiveau.

Uiteraard is er altijd een risico aan elk product dat in de mond gebruikt wordt en het is aan de gebruiker om te bepalen of dit risico overschaduwd wordt door de voordelen van het product.

Het op maat gemaakte knarsplaatje in het knarsbitje is een plastic laagje dat tussen je tanden zit. Dit beschermt je tanden en kiezen tegen slijtage door knarsen en klemmen. 

 

Het knarsbitje op maat reikt tot aan de eerste grote kies (molaar). Wanneer het knarsbitje wel tot aan het einde van de laatste kies zou reiken, kunt u kokhalsneigingen krijgen. Met het knarsbitje in uw mond, kunt u de twee achterste kiezen niet op elkaar drukken. Hierdoor zijn ook de achterste kiezen altijd goed beschermd tegen tandenknarsen.

 

Wij adviseren om het knarsbitje voor ‘s nachts in te doen na het tandenpoetsen, als je daadwerkelijk gaat slapen. 

 

Een op maat gemaakt bitje sluit zo goed aan, dat de kans heel klein is dat deze loskomt. Bij voorgevormde bitjes komt dit vaker voor.

 

Ja, wij leveren tandartskwaliteit. Er zijn alleen diverse uitvoeringen en verschillende diktes. Door zelf een gebitsafdruk te maken, bespaar je een tandartsrekening. Het maken van de afdruk doe je snel en voordelig zonder afspraak. Het bitje wordt in ons tandtechnisch laboratorium gemaakt. 

De eerste dagen kun je (meer) last krijgen van kaakgewrichtsklachten of spierpijn in je kaken. Tanden kunnen pijnlijk aanvoelen en klemmen kan lichte hoofdpijn veroorzaken. Ook kun je het gevoel hebben dat je tanden losser zijn gaan zitten. Dit zijn slechts tijdelijke verschijnselen die horen bij het gewenningsproces. Na 3-5 dagen zullen de klachten geleidelijk afnemen.

 

Na het dragen spoel je je knarsbitje even af met koud water om vervormingen te voorkomen. Berg het knarsplaatje op in het bijgeleverde opbergdoosje. Zie ook de pagina reiniging. 

Dit is per persoon verschillend. Gemiddeld gaat een knarsbitje 6 maanden mee. Bij hevig tandenknarsen gaat een knarsbitje gemiddeld 3 tot 4 maanden mee.

 

De keuze is aan de gebruiker, boven of onder maakt geen verschil in de werking.
Onderkaak knarsbitje is wat kleiner omdat je gehemelte niet in de knarsbitjes is verwerkt - je tong zit namelijk in de weg dan. Het is wat je prettiger vind zitten in je mond.

 

Soms ziet de oorspronkelijke gebitsafdruk er geweldig uit, maar heeft een klein defect dat niet echt zichtbaar is. Pas wanneer het knarsbitje wordt gedragen, worden vervormingen of defecten zichtbaar door druk of een zere plek te veroorzaken.

Een snelle thuisoplossing die u kunt proberen:

Kook wat water en giet het voorzichtig over de aanstootgevende zegge van het knarsbitje, pas op dat u uw vingers niet verbrandt, het hete water zal het gebied zeer snel 5-10 seconden verzachten. Schud het overtollige hete water er voorzichtig af, buig de rand lichtjes met je vingers en plaats het dan snel terug in je mond. Het verweekte plastic moet zich dan aanpassen aan de vorm van het gebied zonder onnodige druk uit te oefenen. Een paar slokjes koud water helpen de nieuwe vorm/positie af te koelen en te fixeren. Je kunt dit zo vaak herhalen als je wilt om het gebied comfortabel te maken.

Het tweede alternatief is om het betreffende gebied te markeren en naar ons terug te sturen en wij zullen het gebied voor u verlichten.

ANDERE VRAGEN

Hoe lang gaat een SleepPro mee?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is hoelang een SleepPro meegaat. Helaas hebben we nog geen definitief antwoord hierop. Uw SleepPro wordt speciaal voor u gemaakt en zal onderhevig zijn aan unieke slijtage. Ook de manier waarop u hem verzorgt, heeft invloed op de levensduur van het product. Het regelmatig schoonmaken en droog houden tussen onderhoudsbeurten door is belangrijk om het in optimale conditie te houden. Spoel het 's ochtends goed af en laat het op natuurlijke wijze drogen, niet in de buurt van directe warmte.

Na verloop van tijd zullen enzymen en aanslag zich echter ophopen, zelfs bij grondige schoonmaakroutines. Deze opeenhopingen zullen uiteindelijk microben bevatten die de bekende "geur" van een oud mondstuk veroorzaken. Daarnaast kan de aanslag ook invloed hebben op de pasvorm, waardoor uw mondstuk losser kan gaan zitten en vaker op uw kussen terechtkomt. Dat is een teken dat u snel een nieuwe nodig heeft.

Bij snurkbeugels worden extra krachten uitgeoefend op de structuur van het bitje. Het is ontworpen om uw kaak naar voren te houden en moet bestand zijn tegen de krachten van uw kaakspieren die er tegenaan trekken. Na verloop van tijd zal dit spanning veroorzaken en kan het mondstuk losser worden of uitrekken. Dit merkt u doordat het snurken terugkomt of doordat het bitje gemakkelijker en vaker uitvalt. Dan is het tijd om aan vervanging te denken.

Hoelang dit proces duurt, verschilt per persoon. Sommigen hebben elke 6-12 maanden een nieuwe beugel nodig vanwege veel knarsen, terwijl anderen hun beugel 1-2 jaar of langer behouden voordat ze overwegen om deze te vervangen. Hoewel we graag nauwkeurige informatie willen geven over hoelang uw beugel meegaat, zijn de meeste factoren met betrekking tot slijtage en levensduur buiten onze controle. Daarom kunnen we geen definitieve tijdslijn voor vervanging geven.

Bij uw volgende aankoop kan het echter de moeite waard zijn om een tweede beugel als reserve te overwegen. Op die manier heeft u altijd een vers en schoon mondstuk klaarliggen, ongeacht wanneer u besluit dat het tijd is voor een nieuwe. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u zonder bit komt te zitten.

Veelgestelde vragen gebitsafdruk maken

Nee, onze duidelijke gebruikshandleiding en video begeleidt je naar de perfecte gebitsafdruk.

 

Download hier handleiding gebitsafdruk in PDF.

 

Nee, dat raden wij af. 

 

Doordat je zelf de afdruk maakt, behoud je ook zelf de controle. Onze ervaring leert dat kokhalsneigingen daardoor minder snel voorkomen. Neem de afdruk voor een spiegel, zodat je goed ziet wat je aan het doen bent.

 

Als je met twee wijsvingers achter je kiezen de afdruklepel rustig naar beneden duwt, komt de afdruk gemakkelijk los. 

 

Jazeker, dit is mogelijk. Uiteraard brengt de tandarts hier wel kosten voor in rekening. Je bent vrij om deze keuze te maken, maar de ervaring leert dat onze klanten heel goed zelf een afdruk kunnen maken.

 

Nee, dit is geen enkel probleem. Alle producten die wij aanbieden kun je gebruiken in combinatie met een kroon of brug.

 

Het kan voorkomen dat je gebitsafdruk niet goed lukt en dat het tandheelkundig laboratorium je verzoekt een nieuwe gebitsafdruk te maken. Immers, bij een verkeerde afdruk zal het bitje ook niet goed passen. 
Volg de handleiding nauwkeurig. Is de afdruk toch niet naar wens? Stuur dan een e-mail met 2-3 foto’s naar [email protected] ter beoordeling. Wij helpen je graag verder om toch op korte termijn over een goed product te beschikken. 

Let op: de beoordeling van het laboratorium is leidend bij de constatering van een fout in de afdruk. 

 

Naar de gebitsafdruk garantieset in onze webshop.

 

SleepPro Impression Kit | Gebitsafdrukset

Een SleepPro impression kit, oftewel een gebitsafdrukkit, wordt gebruikt bij de SleepPro customs. De kit bestaat uit een afdrukbitje met twee verschillende pasta’s die hard worden als ze worden samengevoegd. Het wordt gebruikt om een perfecte afdruk te maken van uw gebit, waarna er in ons laboratorium een SleepPro Custom Snurkbeugel op Maat wordt gemaakt.

 

We hebben onze producten zo ontworpen dat u de afdruk zonder tandarts kunt maken. Maar als u het prettiger vindt, kunt u natuurlijk altijd een tandarts inschakelen om u te helpen de afdruk te maken.

Uw tandarts kan de afdruk voor u maken of u advies geven over of een MRA (snurkbeugel of knarsbitje) geschikt is voor uw gebit.

Uw tandarts kan u vertellen of er redenen zijn waarom u geen snurkbeugel kunt dragen.

Het is het vermelden waard dat veel van onze klanten met succes een SleepPro Easifit Standaard passen en een zelf een SleepPro-afdruk maken zonder enige hulp van hun tandarts. Als u echter geen standaard beet heeft of onregelmatige tanden heeft, is het misschien een goed idee om uw tandarts hierbij te betrekken.

 

U kunt uw gebitsafdruk retour sturen naar de volgende adressen:

NEDERLAND/BELGIE/DUITSLAND

SleepPro Europe
Postbus 995
1180 AZ  AMSTELVEEN
Nederland

Let op dat u uw postpakket voldoende frankeert. Onvoldoende gefrankeerde poststukken worden niet in behandeling genomen. Hoop op uw begrip.

 

Wij begrijpen dat het betalen voor de retourzending van uw gebitsafdruk vragen kan oproepen. Graag lichten we toe waarom we voor deze werkwijze hebben gekozen:

Kwaliteitsborging van de verzending: Door klanten zelf de retourzending te laten regelen, kunnen zij de verzendmethode kiezen die het beste bij hun behoeften past. Dit zorgt ervoor dat de gebitsafdrukken onder de juiste omstandigheden en met de gewenste snelheid worden teruggestuurd. Het biedt u de vrijheid om te kiezen voor een verzendoptie die de veiligheid en integriteit van uw gebitsafdruk garandeert.

Kostenbesparing en Duurzaamheid: Door geen standaard prepaid retourzendingen aan te bieden, kunnen we onnodige kosten vermijden. Dit stelt ons in staat om onze diensten tegen een scherpere prijs aan te bieden, wat uiteindelijk ten goede komt aan al onze klanten. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid door het verminderen van het aantal ongebruikte of onnodige verzendmaterialen, wat beter is voor het milieu.

Flexibiliteit in Service: We streven ernaar om onze dienstverlening zo flexibel mogelijk te maken. Door klanten de mogelijkheid te geven om zelf hun retourzending te regelen, bieden we meer vrijheid in hoe en wanneer de afdruk wordt teruggestuurd. Dit kan vooral voordelig zijn voor klanten die specifieke voorkeuren of behoeften hebben met betrekking tot de verzending.

We hopen dat deze uitleg duidelijk maakt waarom we voor deze aanpak hebben gekozen. Uw tevredenheid is voor ons van groot belang, en we staan altijd open voor feedback om onze service te verbeteren. Mocht u nog verdere vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Medische professionals

Over het algemeen is het verstandig als u het advies van uw dokter of tandarts opvolgt, want zij kennen uw specifieke situatie het best.

 

Mandibulair Repositie Apparaat (MRA)

Ja, onze anti-snurkbeugels zijn MRA’s.

 

Er zijn drie verschillende MRA’s beschikbaar:

1. Goedkopere, “boil-and-bite”-bitjes, zoals de SleepPro Easifit Standaard collectie
2. Op maat gemaakte bitjes die niet aan te passen zijn, zoals een SleepPro Custom.
3. Op maat gemaakte bitjes, die wel aan te passen zijn. Kosten liggen tussen de € 300 en € 700 en zelfs hoger.

 

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Gebruik de expertise van SleepPro in uw voordeel. Onze consultants kunnen u voorzien van advies over de producten die wij aanbieden. Als u niet zeker weet welk product u het beste resultaat zal opleveren, dan staan ​​onze consultants voor u klaar om u op weg te helpen.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen via onderstaande email. (onze voorkeur)

 

Laat een reactie achter

Gebruik de expertise van SleepPro in uw voordeel. Onze consultants kunnen u voorzien van advies over de producten die wij aanbieden. Als u niet zeker weet welk product u het beste resultaat zal opleveren, dan staan ​​onze consultants voor u klaar om u op weg te helpen.

Twijfel niet om contact met ons op te nemen via telefoon of email:

Telefoon: +3120-8225110 of E-mail (onze voorkeur) via het onderstaande contactformulier.

* Verplichte velden

Zelf regelen

Volg je bestelling, bekijk facturen of status verzending.

Voor alle andere vragen

Bel ons (Lokaal tarief)

ma t/m vr 09.00 - 16.00 uur
za t/m zo gesloten

+3120-8225110

E-mail

Email (onze voorkeur)
Binnen 24 uur reactie.

[email protected]

Social media

Volg ons op

8,9 Review LogoWij scoren een 8,9 op WebwinkelKEUR

SleepPro Europe | Trophax

Olympiadelaan 32, Amstelveen
Postadres:
Postbus 995, 1180 AZ Amstelveen
Nederland

BTW: NL003127927B70
KvK: 50787438

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking