Optimale reinigingsmiddelen voor protheses, implantaten, sport-, knars- en snurkbeugels.

Verzorgen zonder zorgen

Wilt u zonder zorgen zo lang mogelijk plezier hebben van uw gebitsprothese, implantaat, sport-, knars- of snurkbeugel? Dan is het belangrijk deze iedere dag goed en verantwoord te reinigen. Per slot van rekening is uw gebit niet alleen bedoeld om mee te eten, maar het heeft ook een belangrijke functie voor uw spraak en uiterlijk. Ecosym maakt uw gebitsprothese hygiënisch schoon op een veilige en verantwoorde wijze, zonder dat er bijwerkingen ontstaan. U heeft nog langer plezier van uw gebitsprothese wanneer u deze dagelijks reinigt met Ecosym reinigingsproducten.

Optimale reinigingsmethode

Ecosym is een niet-agressieve en een optimale reinigingsmethode voor gebitsprotheses, implantaten, sport-, knars- en snurkbeugels en is ontwikkeld door een Nederlandse tandprotheticus. Ecosym reinigt grondig, zonder het kostbare materiaal aan te tasten.

De Ecosym reinigingsmethode is eenvoudig, veilig in gebruik en heeft een frisse smaak. Gebruik Ecosym Gel voor de dagelijkse reiniging en Ecosym Forte voor de wekelijkse reiniging van hardnekkige aanslag.

Dagelijks gebruik:

Dagelijkse reiniging, 1x per dag voor hygiëne, verzorging en bescherming.

Ecosym Gel en Ecosym Gebitsborstel

• Neem uw gebitsprothese uit de mond en spoel deze af met lauw water.
• Doe enkele druppeltjes Ecosym Gel op de gebitsprothese.
• Poets de gebitsprothese schoon met de speciale Ecosym Gebitsborstel.
• Spoel uw gebitsprothese goed af met lauw water.
 

 

Wekelijks gebruik:

Wekelijkse reiniging, 1x per week, verwijdert tandsteen en hardnekkige aanslag.

Ecosym Forte en Ecosym Gebitsbox 

• Giet 3 à 4 dopjes Ecosym Forte in de Ecosym Gebitsbox.
• Neem uw gebitsprothese uit de mond en leg deze op het rooster van de gebitsbox.
• Vul de gebitsbox aan met lauw water totdat uw gebitsprothese geheel is ondergedompeld.
• Enkele uren laten inwerken is meestal voldoende.
• Neem het rooster uit de gebitsbox en spoel uw gebitsprothese goed af met lauw water.

Ecosym logoPraktische tips

  • Doe uw gebitsprothese, in ieder geval de onderprothese, ‘s nachts uit. Het inhouden van de gebitsprothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het tandvlees van de onderkaak gaat slinken. Het gevolg is dat de gebitsprothese niet goed meer past en gaat irriteren.
  • Laat uw gebitsprothese minstens om de twee jaar controleren door uw tandarts of tandprotheticus. Zij kunnen ervoor zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van uw gebitsprothese zo lang mogelijk optimaal blijven. Uw gebitsprothese dient na vijf tot acht jaar vervangen te worden.
  • Ga voor reparaties of beschadigingen aan uw gebitsprothese altijd naar uw tandarts of tandprotheticus. Ook als u klachten heeft die veroorzaakt worden door de gebitsprothese (zoals ontstekingen of pijn) is het verstandig om deze personen te raadplegen.
  • Borstel uw gebitsprothese dagelijks schoon boven een wasbak die gevuld is met water. Zo voorkomt u beschadigingen als uw gebitsprothese uit uw handen glipt. Ook de Ecosym Gebitsbox is hiervoor geschikt.
  • De levensduur en het uiterlijk van een gebitsprothese worden negatief beïnvloed door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schurende producten. Reinig uw gebitsprothese daarom met de Ecosym reinigingsmethode. 

Ingrediënten Ecosym reinigingsproducten

Ecosym Gel:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Citric Acid, Perfume, Methyleendibromo Glutaronitrile, Phenoxyethanol, Cl 142090, Cl 19140.

Ecosym Forte:
Aqua, Citric acid, Sodum Laureth Sulfate, Perfume, Methyldibromo Glutaronitrile, Phenoxyethanol.

Bekijk onze gehele collectie Ecosym Reinigingsproducten.