Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Snurken en Apneu is een ernstig probleem

Ongeveer 1 miljard mensen over de hele wereld heeft last van snurken. Dat is 1 op de 6 mensen!

Snurken kan relaties verstoren en de partner wakker houden.

Het is de op twee na grootste oorzaak van het stranden van een huwelijk, na ontrouw en financiële problemen. Snurken kan de slaapkwaliteit van mensen ernstig beïnvloeden en staat er zelfs om bekend dat het kan leiden tot huiselijk geweld.

Zo’n 60% van de volwassen mannen en 40% van de volwassen vrouwen heeft de gewoonte te snurken.

Naarmate we ouder worden, zijn we meer geneigd te snurken. Als we last hebben van overgewicht, alcohol drinken en roken, hebben we ook meer kans dat we gaan snurken.

Kort gezegd, de meesten van ons hebben last van snurken, zeker als we ouder worden. Voor sommigen is het slechts een kleine ergernis, voor anderen is het een groot probleem dat zelfs leidt tot een echtscheiding of erger.

Wat algemene informatie over snurken…

De geluiden bij het snurken worden gegenereerd in de luchtwegen en worden veroorzaakt door de trilling of het klapperen van de weefsels die de luchtdoorgangen bekleden.

Geluiden kunnen ook het gevolg zijn van een vernauwing van de neusholte wat een fluitend geluid veroorzaakt.

Maar er is goed nieuws over het stoppen van snurken…

Er zijn een aantal dingen die men kan doen om het snurken te verhelpen die echt werken. Waaronder:

Levensstijl

Verander uw levensstijl, verlies lichaamsgewicht, houd op met roken en drink minder alcohol.

Anti-snurkbeugel

Anti-snurkbeugels, zoals onze SleepPro Easifit Standaard and SleepPro Custom Snurkbeugel op Maat, lijken op gebitsbeschermers die ook in de sport worden gebruikt. Ze duwen je kaak naar voren, openen de bovenste luchtwegen en trekken het zachte gehemelte strak (het trillen van het zachte gehemelte is de oorzaak van het snurkgeluid).

Zonder snurkbeugel

Zonder Snurkbeugel

Een onderkaak kan niet alleen omlaag en omhoog, maar ook een beetje naar voor en naar achter. Als de spieren tijdens de slaap verslappen ­ dat gebeurt vooral tijdens het slapen
op de rug ­ zakt de onderkaak wat naar achteren. Hierdoor vernauwen de luchtwegen. De lucht die door de vernauwde luchtweg moet, laat de zachte delen van de mond en keel trillen Dat veroorzaakt een geluid dat we kennen als snurken.

 

 

 

 

Met Snurkbeugel

Met snurkbeugel

Een snurkbeugel omsluit uw boven­
en ondergebit en fixeert daardoor de onderlinge stand en daarmee tevens de stand. Hierdoor kan de onderkaak niet naar achteren zakken. Het mondstuk zal de onderkaak zelfs iets verder dan normaal naar voren brengen, zodat er steeds voldoende ruimte in de keelholte blijft. Bovendien blijft de tong beter op zijn plaats zitten.
Bij het gebruik van een SleepPro snurkbeugel kan gewoon door de mond worden geademd, omdat de beugel aan de voorzijde is voorzien van luchtgaten.
 

 

CPAP

CPAP (continuous positive airway pressure) is een apparaat dat de luchtwegen openhoudt door lucht de bovenste luchtwegen in te pompen.

Klinische ingreep

Er zijn chirurgische behandelingen van het gehemelte mogelijk (met laser). Tevens zijn er nog diverse andere procedures uit te voeren. Meer informatie over op chirurgie gebaseerde snurkbehandelingen is beschikbaar op internet.

Slaaphouding

De houding heeft ook een rol bij het verminderen van snurken, maar biedt geen oplossing op zichzelf. Klik hier voor meer informatie.

Wat werkt niet tegen snurken

Er zijn een heleboel “oplossingen” die gewoonweg niet werken tegen snurken. Wij adviseren dat u zich houdt aan de behandelingen waarvan is bewezen dat ze werken. Klik hier voor een lijst met behandelingen tegen snurken die, naar onze mening, niet werken.

Snurken en slaapapneu

Een ander belangrijk punt is dat snurken een symptoom is van een ernstige medische aandoening die bekend staat als obstructieve slaapapneu (OSAS). Ongeveer 4% van de mannen en 2% van de vrouwen worden getroffen door deze aandoening. Een kleine aantekening: in de VS wordt apneu als apnea gespeld.

OSAS kan hetzelfde effect op uw lichaam hebben als de gevolgen van zwaar roken.

Mensen met OSAS hebben drie keer meer kans op ernstige auto-ongelukken.

Als u denkt dat u slaapapneu (apnea) heeft, dan moet u uw arts raadplegen. De meest aanbevolen behandeling voor OSAS is CPAP. 

Een snurkbeugel wordt vaak aangeraden bij mildere vormen van OSAS.

Een gunstige bijkomstigheid: Hoewel SleepPro voornamelijk is ontworpen om snurkers te helpen, heeft het een bijkomend voordeel. Gebruikers met een geblokkeerde neus zullen het veel gemakkelijker vinden om te ademen terwijl ze slapen, omdat de snurkbeugel hen door hun mond zal laten ademen in plaats van door de neus.

De SleepPro mondstukken zijn geschikt bij:

Primair snurken

  • Milde tot matige slaapapneu.
  • Mits onder begeleiding en advies van een medische professional, zoals een huisarts.

CPAP-intolerantie

Periodiek gebruik bij patiënten die niet in staat zijn om CPAP te gebruiken als ze op reis zijn, mits onder begeleiding en advies van hun arts.

Contra-indicaties

Vraag voor uw aankoop eerst advies aan een arts als u last heeft van:

  • TMD (kaakgewrichtsklachten)
  • Loszittende tanden of kiezen, kronen, parodontitis of grote ruimtes tussen uw tanden
  • Snelle neiging tot kokhalzen
  • Centrale slaapapneu
  • Als u de kaak beperkt naar voren kunt duwen.

 

Neem contact met ons op voor vragen of advies

Onze medewerkers kunnen u advies geven en u op weg helpen als u niet zeker weet welk product het beste bij u past. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen via:

Neem gerust contact op via ons contactpagina.

Of bekijk de volledige collectie SleepPro anti-snurkmiddelen.

Direct naar Alle Anti-SnurkMiddelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking