Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Hoe werkt een snurkbeugel

Snurken en de oorzaken ervan

Snurken is het harde geluid dat ontstaat wanneer lucht langs de ontspannen weefsels in de keel stroomt, waardoor ze gaan trillen. Er zijn verschillende oorzaken van snurken, variërend van neusproblemen tot obesitas. Zelfs alcoholconsumptie en slaaphouding kunnen snurken veroorzaken.

Gezondheidsproblemen door snurken

Snurken is meer dan alleen een ongemak tijdens de nacht. Het kan wijzen op ernstige gezondheidsaandoeningen zoals slaapapneu. Als je je de laatste tijd dus suf voelt, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

De kracht van de snurkbeugel

Een snurkbeugel lijkt misschien een onopvallend apparaat, maar het kan levensveranderende effecten hebben. Het is speciaal ontworpen om snurken tegen te gaan.

Verschillende soorten snurkbeugels

SleepPro Snurkbeugel assortiment

Net als schoenen is er geen one-size-fits-all. Er zijn vaste monoblock beugels en verstelbare snurkbeugels, elk met hun eigen unieke aanpak.

De wetenschap achter het ontwerp

Heb je je ooit afgevraagd hoe zo'n eenvoudig gadget kan helpen? Het draait allemaal om het optimaliseren van de luchtweg.

Het mechanisme van snurkbeugels

Aanpassing van de kaakpositie is waar het om draait. Snurkbeugels werken door zachtjes de onderkaak naar voren te duwen, waardoor de luchtweg wordt vergroot. Stel je voor dat je een geknikte tuinslang rechttrekt.

Zonder snurkbeugel

Zonder snurkbeugel


Normaal gesproken kan de onderkaak niet alleen omhoog en omlaag bewegen, maar ook naar voren en naar achteren. Tijdens het slapen, vooral op de rug, verslappen de spieren en zakt de onderkaak wat naar achteren. Dit vernauwt de luchtwegen, waardoor de zachte weefsels van de mond en keel gaan trillen en snurkgeluid ontstaat.

Met snurkbeugel

Met snurkbeugel

Een snurkbeugel omsluit het boven- en ondergebit en fixeert daarmee de onderlinge stand. Hierdoor kan de onderkaak niet naar achteren zakken. Het mondstuk brengt de onderkaak zelfs iets verder naar voren, waardoor er altijd voldoende ruimte in de keelholte blijft. Bovendien blijft de tong beter op zijn plaats. Bij gebruik van een snurkbeugel kan gewoon door de mond worden geademd, omdat de beugel aan de voorzijde is voorzien van luchtgaten.

 

De voor- en nadelen van snurkbeugels

Zoals bij alles, hebben snurkbeugels zowel voordelen als mogelijke nadelen. Ze zijn niet-invasief, relatief betaalbaar en vaak zeer effectief. Een stille nacht is dus mogelijk. Sommige mensen vinden ze echter in het begin oncomfortabel en regelmatig onderhoud is noodzakelijk.

Zorg voor je snurkbeugel

Net zoals bij het onderhouden van een auto, zorgt goede zorg voor een langere levensduur van de snurkbeugel. Regelmatig schoonmaken voorkomt bacteriële opbouw en zorgt voor een frisse adem. Het op maat laten maken van de beugel door een specialist zorgt voor maximale effectiviteit, net zoals je geen slecht passende schoenen zou dragen.

Alternatieven voor snurkbeugels

Van CPAP-machines tot chirurgische ingrepen, er zijn tal van alternatieven voor snurkbeugels. Echter, ze zijn niet altijd even eenvoudig en niet-invasief als een snurkbeugel.

Conclusie

Snurkbeugels zijn innovatieve apparaten die verlichting kunnen bieden bij snurken en daarmee je slaap en algehele gezondheid verbeteren. Raadpleeg echter altijd een slaapspecialist voordat je een definitieve oplossing kiest.

Veelgestelde vragen over snurkbeugels

Kan iedereen een snurkbeugel gebruiken?

Hoewel de meeste volwassenen een snurkbeugel kunnen gebruiken, is het raadzaam om eerst te overleggen met een tandarts of slaapspecialist.

Hoe lang gaan snurkbeugels mee?

Met de juiste zorg gaan snurkbeugels doorgaans 6-24 maanden mee.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van een snurkbeugel?

Sommige mensen kunnen in het begin ongemakken ervaren, zoals kwijlen of kaakpijn.

Genezen snurkbeugels slaapapneu?

Snurkbeugels kunnen snurken verminderen, maar ze genezen geen slaapapneu. Raadpleeg altijd een specialist voor advies.

Kan ik een beugel dragen met kunstgebitten?

Of je een beugel kunt dragen met kunstgebitten hangt af van het type kunstgebit en de beugel. Raadpleeg onze kunstgebitten garantie voor meer informatie.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking