Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Wat zijn de voordelen van neusademhaling?

Het ademhalingssysteem van ons lichaam omvat verschillende organen, van de neus tot aan de longen, waar gasuitwisseling plaatsvindt in de longblaasjes. Zuurstof wordt opgenomen in het bloed, terwijl koolstofdioxide wordt afgegeven aan de lucht die wordt uitgeademd door de neus of mond.

1. Filterende werking van de neus

De neus werkt als een natuurlijk filter met kleine haartjes die vervuilende stoffen zoals bacteriën en pollen tegenhouden. Dit voorkomt dat deze schadelijke deeltjes gemakkelijk in ons lichaam terechtkomen, wat de mond niet kan bieden.

2. Natuurlijke luchtverwarming

Een ander voordeel van neusademhaling is dat de neus dient als een soort luchtverwarmer. Omdat ons lichaam een constante temperatuur van 37°C heeft, en de buitenlucht vaak aanzienlijk koeler is, wordt de ingeademde lucht opgewarmd voordat deze de longen bereikt.

3. Behoud van vochtige slijmvliezen

Het ademen door de neus houdt de slijmvliezen in de mond vochtig. Dit voorkomt uitdroging van de slijmvliezen, wat kan leiden tot ontstekingen en een onaangename adem.

4. Reiniging van holtes en verbeterde luchtcirculatie

Neusademhaling draagt bij aan de reiniging van de kaak- en voorhoofdsholten, waardoor een betere luchtcirculatie mogelijk is. Dit heeft een positieve invloed op de stemkwaliteit.

5. Slikken voor gezonde oren

Bij het ademen door de neus vindt gemiddeld 150 keer per uur slikken plaats, wat cruciaal is voor de gezondheid van onze oren. Slikken opent namelijk de buis van Eustachius, waardoor vocht uit het oor kan komen en de kans op ontstekingen afneemt.

6. Activering van de tong voor mondgezondheid

Neusademhaling zorgt voor een actievere tong, wat belangrijk is voor mondgezondheid. Een actieve tong helpt bij het reinigen van het gebit en vermindert daarmee de kans op tandplak en tandbederf.

neusademhaling_voordelen.jpg

7. Vermindering van snurken

In 75% van de gevallen wordt snurken veroorzaakt door een geblokkeerde neusademhaling. Het switchen naar mondademhaling tijdens de slaap, als gevolg van een geblokkeerde neus, veroorzaakt trillingen achterin de keel die het snurkgeluid veroorzaken. Daarom kan het verbeteren van neusademhaling helpen bij het verminderen van snurkproblemen.

Hoe kun je de ademhaling door je neus verbeteren?

Als je wilt werken aan het verbeteren van je neusademhaling, overweeg dan eens neusspreiders. Deze kleine apparaten kunnen de luchtstroom door je neus vergemakkelijken door de neuspassages te openen. Neusspreiders worden 's nachts gedragen en helpen bij het voorkomen van verstoppingen die kunnen leiden tot mondademhaling en snurken. Overweeg deze handige hulpmiddelen voor een betere ademing tijdens het slapen en gedurende de dag. lNeusspreiders kunnen hier voor een praktische oplossing bieden.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking