Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Waarom snurken mannen meer dan vrouwen?

Het lijkt wel alsof mannen en snurken bij elkaar horen. Mannen kunnen niet zonder snurken en snurken kan niet zonder mannen. Er zit een kern van waarheid in, maar laten we eens kijken naar waarom mannen snurken, waarom ze vaker snurken dan vrouwen en wat je eraan kunt doen.

waarom_snurken_mannen_meer_dan_vrouwen.jpg

Mannen en snurken

Als je aan een snurkend persoon denkt, zie je waarschijnlijk een man voor je, misschien zelfs een dikke man die zo hard snurkt dat iedereen in de buurt het kan horen. Waarom dat beeld? Simpel, omdat het vaak klopt.

Uit statistieken blijkt dat 25% meer mannen snurken dan vrouwen. Dit komt door fysieke verschillen. Mannen hebben smallere luchtwegen dan vrouwen, waardoor de lucht sneller gaat trillen en het snurkgeluid ontstaat. Mannen met overgewicht lopen een dubbel risico. Extra kilo's komen niet alleen op je buik of heupen, maar ook je nek wordt dikker. Hierdoor worden de luchtwegen nog smaller en gaan de keel- en nekweefsels trillen als je ademt.

Oorzaken van snurken bij mannen

Naast overgewicht zijn er nog meer redenen waarom mannen snurken. De drie belangrijkste oorzaken, die ook bij vrouwen kunnen voorkomen, zijn:

  1. Alcohol, roken en kalmeringsmiddelen: door alcohol ontspannen de weefsels zich en stroomt de lucht niet goed. Hetzelfde geldt voor roken en slaappillen.
  2. Op je rug slapen: een verkeerde slaaphouding kan je luchtwegen vernauwen, waardoor je gaat snurken.
  3. Gebrek aan slaap: mannen werken vaak 's nachts of slapen te weinig, wat leidt tot slechte slaapkwaliteit en snurken.

Waarom snurken mannen meer?

Verschillen in bouw, overgewicht, levensstijlgewoonten, verminderde spierspanning in de keel en ouderdom zijn redenen waarom mannen vaker snurken. Hoewel leeftijd ook bij vrouwen een rol speelt, komen de andere oorzaken vaker voor bij mannen.

Weten waarom mannen meer snurken helpt je om jezelf te beschermen, omdat een snurkende partner je slaap kan verstoren. Door de oorzaken te kennen, kun je snurken sneller herkennen en eerder beginnen met behandelen.

oorzaken_snurken_mannen.jpg

Wat is de beste oplossing tegen snurken?

Een effectieve oplossing tegen snurken is het gebruik van een snurkbeugel. Deze beugel helpt de onderkaak iets naar voren te verplaatsen tijdens het slapen. Dit houdt de luchtwegen open en vermindert of stopt het snurken.

Snurkbeugels zijn op maat gemaakt voor comfort en effectiviteit. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen een aanzienlijke verbetering bieden voor zowel de snurker als hun partner. Door het gebruik van een snurkbeugel kun je weer genieten van een rustige nachtrust zonder storend gesnurk.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking