Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Snurken op je zij

Snurken is ontzettend vervelend, niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner. Of je nu op je zij, rug of buik slaapt, snurken komt helaas in alle houdingen voor. Sommige mensen denken dat je niet snurkt terwijl je op je zij ligt, maar dit is helaas niet waar. Wij gaan hieronder dieper in op het onderwerp: snurken op je zij.

snurken_op_je_zij.jpg

Wat is snurken?

Snurken is het geluid dat ontstaat wanneer de luchtstroom tijdens het ademen gedeeltelijk wordt geblokkeerd, waardoor de zachte weefsels in de keel gaan trillen. Dit kan optreden tijdens de slaap wanneer de spieren in de keel en de tong ontspannen, wat leidt tot vernauwing of gedeeltelijke blokkering van de luchtwegen.

Wat zijn de voordelen van slapen op je zij?

Slapen op je zij heeft als voordeel dat de wervelkolom recht ligt en je zo dus wakker wordt met weinig tot geen rugklachten. Nu is er ook nog een groot verschil tussen slapen op je linkerzij of rechterzij. Onderzoek toont aan dat je het beste op je linkerzij kunt slapen. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie, minder brandend maagzuur, en verbetering van gezondheid van de milt.

Waarom snurk je als je op je zij slaapt?

Er wordt vaak gedacht dat snurken niet voorkomt bij mensen die op hun zij liggen. Dit is helaas niet het geval. Bij alle houdingen kan snurken voorkomen. Wanneer je op je zij slaapt dan kan de tong nog steeds in de keelholte zakken waardoor er snurkgeluiden ontstaan. Toch is slapen op je zij wel een betere manier om snurken te voorkomen. De spieren ontspannen namelijk meer in de zijligging.

snurken_op_de_zij.jpg

Wat kun je doen wanneer je snurkt op je zij?

Er zijn gelukkig een aantal dingen die u kunt doen om snurken op uw zij tegen te gaan. Denk hierbij aan het gebruik van snurkbeugels die de onderkaak tijdens het slapen naar voren houden. Ook kunt u kiezen voor een neusspreider. Dit handige hulpmiddel houdt de neusopeningen open waardoor je meer lucht via de neus kunt halen. Deze hulpmiddelen verbeteren niet alleen de luchtwegen, maar voorkomen ook de verstoppingen die snurken veroorzaken. Wanneer het snurken heel ernstig is of gepaard gaat met andere problemen, dan is het raadzaam om een arts te raadplegen. In sommige gevallen kan snurken een teken zijn van een onderliggende medische aandoening, die een specifieke behandeling of zorg vereist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slaapapneu.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking