Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Wat zijn de oorzaken van snurken bij vrouwen?

Bepaalde risicofactoren voor snurken, zoals zwangerschap en menopauze, komen alleen voor bij vrouwen. Andere veelvoorkomende oorzaken van snurken, zoals een verstopte neus, hypothyreoïdie, obesitas en bepaalde anatomische kenmerken, kunnen voorkomen bij iedereen, ongeacht geslacht.

oorzaken_snurken_vrouwen.jpg

Zwangerschap

Experts schatten dat ongeveer de helft van de zwangere mensen snurkt. Snurken wordt meestal erger naarmate de zwangerschap vordert, vooral in het derde trimester. Na de bevalling neemt het snurken vaak snel af. Veranderende hormonen, gewichtstoename en gezwollen neusholten kunnen allemaal bijdragen aan snurken tijdens de zwangerschap.

Menopauze

Tijdens en na de menopauze neemt snurken toe. Dit kan komen door een afname van de hormonen oestrogeen en progesteron, die kunnen helpen snurken te voorkomen. Na de menopauze komen gewichtstoename en veranderingen in de ademhaling tijdens de slaap vaak voor, wat het risico op snurken vergroot.

Overgewicht en obesitas

Mensen met overgewicht of obesitas snurken vaker omdat extra weefsel in de nek, keel en tong de luchtwegen kan blokkeren tijdens de slaap. Obesitas kan ook het longvolume verminderen en de ademhalingsspieren minder goed laten werken.

Verstopte neus en andere neusproblemen

Snurken kan ook ontstaan wanneer de neusholten geblokkeerd of te nauw zijn. Oorzaken hiervan kunnen zijn: verkoudheid, allergieën, sinusitis, operaties aan de sinussen, een afwijkend neustussenschot en abnormale gezwellen in de neusholte.

wat_zijn_de_oorzaken_van_snurken_bij_vrouwen.jpg

Roken, alcohol en kalmeringsmiddelen

Verschillende medicijnen en stoffen kunnen snurken verergeren. Alcohol kan snurken verergeren door het effect op de spieren in de bovenste luchtwegen. Roken kan snurken verergeren door toegenomen neusverstopping of tijdelijke nicotineonttrekking tijdens de nacht.

Medicijnen die het risico op snurken kunnen verhogen zijn onder andere:

  • Benzodiazepinen
  • Antihistaminica
  • Anti-epileptica
  • Bepaalde antidepressiva
  • Opiaten

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie kan de ademhalingswegen vernauwen en de kans op snurken vergroten. Dit gebeurt wanneer de schildklier niet genoeg hormonen aanmaakt, wat invloed heeft op de werking van organen in het hele lichaam. Hypothyreoïdie komt vaker voor bij vrouwen, mensen die als vrouw zijn geboren en mensen die zwanger zijn of recent zwanger zijn geweest.

Obstructieve slaapapneu

Snurken kan ook een teken zijn van obstructieve slaapapneu (OSA), een aandoening waarbij de luchtwegen van een persoon vernauwen en de ademhaling tijdens de nacht beïnvloeden. Terwijl snurken op zichzelf meestal geen ademhalingsproblemen veroorzaakt of een persoon wakker maakt, kan OSA leiden tot nachtelijke ontwakingen en het risico op gezondheidsproblemen vergroten.

Het beste antisnurkmiddel

Ervaar stille en rustgevende nachten met de antisnurkbeugels van SleepPro. Onze innovatieve beugels zijn speciaal ontworpen om uw luchtwegen open te houden, snurken te verminderen en uw slaapkwaliteit te verbeteren. Met een comfortabel en gebruiksvriendelijk ontwerp zijn onze beugels de perfecte oplossing voor zowel mannen als vrouwen die van snurken af willen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking