Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

slapen met een verstopte neus

Als je wilt slapen met een verstopte neus, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en natuurlijke manieren om dit probleem aan te pakken en een goede nachtrust te pakken. In deze blog lees je 10 praktische tips die je kunnen helpen om je neus vrij te maken, zodat je weer kunt ademen en heerlijk kunt slapen.

slapen_met_een_verstopte_neus.jpg

1. Een andere slaaphouding

Liggen op je zij of buik kan je neus verder blokkeren. Probeer in plaats daarvan op je rug te liggen. Door je hoofd iets hoger te leggen, vermindert de bloedstroom door je neusschelpen, waardoor je neus minder snel verstopt raakt.

2. Neem een warme douche

Een warme douche voor het slapengaan kan helpen ontspannen en de stoom kan je neusholten openen, waardoor je vrijer kunt ademen voordat je gaat slapen.

3. Drink voldoende water

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, vooral als je verkouden bent. Drink minstens twee liter water per dag om slijm te verdunnen en zo de klachten van een verstopte neus te verminderen. Thee is ook een goede optie.

4. Spoel je neus

Een neusspoeling kan helpen om je neus vrij te maken. Gebruik hiervoor een neuskannetje zoals de Rhino Horn, gevuld met een zoutoplossing. Het spoelen van je neus is niet verslavend en kan effectiever zijn dan neusspray op de lange termijn.

5. Gebruik neusspray met mate

Neusspray kan tijdelijk verlichting bieden, maar het kan ook verslavend zijn en de verstopping op lange termijn verergeren.

6. Stomen

Stoom inhaleren kan helpen bij het verwijderen van overtollig slijm. Doe dit door een bakje water te koken, er met je hoofd boven te hangen en de stoom langzaam in te ademen, bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan.

slapen_met_een_verstopte_neus_tips.jpg

7. Smeer mentholzalf

Mentholzalf kan niet alleen helpen bij hoesten, maar ook bij het openhouden van je neusgaten vanwege de sterke muntgeur. Breng het aan op je borst zodat je het de hele nacht kunt ruiken.

8. Houd je huis schoon

Een schone slaapkamer kan helpen om verstopte neusklachten te verminderen. Reinig het tapijt, de gordijnen en verschoon de lakens om stof te verminderen.

9. Zet de airco uit

Hoewel een airco niet direct verkoudheid veroorzaakt, kan het wel de luchtvochtigheid verlagen, wat de slijmvliezen kan irriteren. Probeer in plaats daarvan het raam open te zetten of een bakje water aan de verwarming te hangen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

10. Gebruik een neusspreider

Een neusspreider kan helpen om je neuspassages te openen en zo de luchtstroom te verbeteren, waardoor je gemakkelijker kunt ademen, vooral tijdens het slapen.

 
 
 
 
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking