CPAP stoppen met snurken

Naast de snurkbeugel, is ook CPAP een effectieve behandelingsoptie voor snurkers.

  • CPAP werkt door middel van een gezichtsmasker en een luchtpomp die lucht in de luchtwegen pompt.
  • CPAP, of ‘continuous positive airway pressure’, is een goed gedocumenteerde oplossing tegen snurken.
  • CPAP kan onmiddellijke verlichting bieden bij snurken.

Het is de aanbevolen behandeling voor mensen met matige tot ernstige slaapapneu. Slaapapneu-patiënten kunnen een "levensveranderende" verbetering van hun slaapkwaliteit ervaren als gevolg van het gebruik van CPAP.

Bij de CPAP-therapie krijgt de gebruiker een masker op met een soort slang die is verbonden met een machine die ongeveer tweemaal zo groot is als een schoenendoos. De machine pompt via het neusmasker lucht in de bovenste luchtwegen. 
CPAP-machines met variabele druk zijn over het algemeen beter. CPAP kan zeer effectief zijn, maar voor veel mensen is het teveel gedoe door het masker en de slang. De moeite en de bijwerkingen (winderigheid, droge mond, een opgeblazen gevoel) maken dat patiënten binnen enkele weken tot een paar maanden opgeven.

Sommige partners vinden de CPAP-machine ook te lawaaierig. In de meeste landen kunt u een CPAP-machine bij een arts krijgen, gewoonlijk een slaapspecialist, als hij of zij denkt dat de behandeling u goed zal doen. De CPAP-machine is beschikbaar vanaf ongeveer € 450,- tot wel € 800,-.

Wilt u stoppen met snurken en bent u zoek naar een goed alternatief voor CPAP? Dan kan een sleepPro de oplossing zijn. Voor veel snurkers is een anti-snurkbeugel het enige effectieve alternatief voor CPAP. Als u echter last heeft van slaapapneu (apneu), dan moet u een snurkbeugel niet in plaats van een CPAP-machine gebruiken zonder eerst uw arts te raadplegen.